5 Ocak 2011 Çarşamba

İsveç PEN Başkanından Tutuklu Yazar Nevin Berktaş'a Mektup

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

İsveç PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Ola Larsmo’nun tutuklu yazar Nevin Berktaş’a gönderdiği mektubu bilginize sunuyoruz...

Sevgili Nevin,
Benim adım Ola Larsmo. İsveç PEN Klubünün Başkanıyım. Mektubun için teşekkür ederiz. Burada birçok kişinin Türkiye’deki gelişmeleri kaygı ile izlediğini, daha açık bir toplum oluşturmak için sürdürülen çabaların yavaş gitmesinden rahatsız olduğunu bilmeni isteriz. Ama aynı zamanda gerçekten olumlu gelişmeler olduğunu da düşünüyoruz. Böylesi gelişmeler sizin gibi düşündüğünü söyleyenler, yazanlar ve susmayanların sayesinde oluyor.
PEN olarak Türkiye’de olanlara ve demokrasi için mücadele edenlere dikkati çekmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi PEN neredeyse 90 yıldır var. Ve calışmaların önemli bir bölümünü insanların düşüncelerini özgürce açıklamaları için verdiği çabalar oluşturuyor. 90 yıl içinde dünyanın pek çok yerinde olumlu gelişmeler oluyor. Bu bizlere umut veriyor.
Mektubunda söz ettiğiniz yasalar Türkiye’nin modernleşmesinin önünde engel teşkil ediyor. Geçenlerde İstanbul’da Avrupalı yazarların bir örgütlenmeleri olan “European Writers' Parliament”a katıldım. Orada en fazla tartışılan konu düşüncelerin serbestçe yayılmasının önünde engel teşkil eden ve pek çok yazarın cezaevlerinde yatmalarına neden olan bu yasalardı. Seni temin ederim ki oradaki yazarlardan pek çoğu ülkelerine döndüklerinde bu konuya blog, dergi, gazete ve kitaplarında yer vereceklerdir.
Sana birkaç satır yazmak ve burada Türkiye’deki gelişmelerle ilgilenen pek çok insan olduğunu hatırlatmak ve aynı zamanda senin gibi yürekli insanların yaptığı işleri bildiğimizi ve anladığımızı dile getirmek istedim.
En iyi dileklerimle,
Ola Larsmo

Aralık 2010


Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
5 Ocak 2011

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: info@tutuklugazeteciler.com, necatiabay@gmail.com,
Blog: http://tutuklugazeteciler.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder